Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
A színpompás Rajasthan
India-Nepál
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Körutazások > Peru, az inkák földje

Peru, az inkák földje

659.900 Ft-tól/fő

1. nap: Budapest-Lima
Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap:  Lima-Paracas
Érkezés után transzfer a szállodába majd ismerkedés Limával a Királyok városával, melyet 1535-ben a hódító, Francisco Pizarro alapított és még ebben az évben letette a katedrális sarokkövét is. Koloniális építészete miatt Lima a világörökség része…A fővárost az Andok nyúlványai övezik félkaréjban és bár az Egyenlítőhöz viszonylag közel fekszik, klímája mégsem igazán trópusi, az "örök tavasz" városának is gyakran nevezik. A legfőbb nevezetességek megtekintése (Katedrális, Főtér, Ferences Kolostor és katakombák, San Isidor, Miraflores negyedek) majd délután a Csendes óceán mentén, vad és elhagyatott tájakon keresztül utazunk Paracas-ba. Ameddig a szem ellát, homokdűnék keverednek a hegyekkel.

3. nap:  Paracas-Ballestas szigetek-Huacachina Oázis-Nazca
Reggel hajóra szállunk és a Paracas Nemzeti Park-ban lévő Ballestas-szigetek, vagy más néven „Kis Galapagos szigetek” felfedezésére indulunk. A hajótúra során megfigyelhetünk Humboldt pingvineket, flamingókat, oroszlánfókákat és ritka tengeri madarakat. Utazás a homok, a tenger, oázisok és völgyek vidékén, mely Peru kreol kultúrájának, szentjeinek és varázslóinak bölcsője. Megálló La Huacachina-ban, mely egy homokdűnékkel körülvett természetes oázis. Bár csak 30 kilométerre található az óceántól, mégis az ember a Szaharában képzeli magát. Szállás Nazca-ban.

4. nap: Nazca-Arequipa
Fakultatív program: izgalmas sétarepülés a titokzatos Nazca vonalak felett, melyek egy részét csak a levegőből lehet látni. Peru félreeső vidékén, a Pampas de Jumana nevű fennsíkon gigantikus mértani alakzatok, monumentális állatfigurák, és nyílegyenes vonalak terpeszkednek a vidéken. Rendeltetésük ismeretlen. Az állatfigurák közös jellemzője, hogy egyetlen, önmagát sehol nem metsző vonalból állnak. Ezek a világszerte ismert óriás alkotások eredetét misztikum lengi körül. Talán egy csillagászati kalendárium vagy egy UFO leszálló pálya ? A vonalak valódi jelentése még mindig kutatás tárgyát képezi. (kb. USD 140/fő) Esti érkezés Peru talán legszebb városába, a gyönyörű völgyben elterülő, vulkánokkal körülvett Arequipa-ba. Szálláshely elfoglalása.

5. nap: Arequipa
Arequipa- más néven Fehér Város- templomainak, épületeinek nagy része fehér vulkánikus kőből épült.Az El Misti 5.821 m-es hófedte csúcsa a város bármelyik pontjáról látható. A rengeteg látnivaló közül az egyik a Santa Catalina kolostor melynek Sevilla-ra és Granada-ra emlékeztető szűk utcácskáin, terein és kertjeiben „megállt az idő”. Csak pár évtizede léphet  be ide látogató mely 400 éven keresztül kizárólag a világnak hátat fordító és életüket teljesen az imádságnak szentelő nemesi hölgyek menedéke volt. A főtér pálmafáival, szökőkútjaival és híres katedrálisával impozáns látványt nyújt.

6.nap: Arequipa-Sillustani-Puno
Gyönyörű tájakon ,az Andok hegyláncain keresztül utazunk Puno felé. Útközben megállunk az Umayo tó partján épült, az előkelőek részére temetkezési célokat szolgáló, köralakú tornyoknál. Érkezés a Titicaca tóhoz,  mely a világ legmagassabban fekvő hajózható tava. Az inkák szent tava az Andok félelmetes hegycsúcsai között, Peru és Bolívia határán található, 3820 méterrel a tengerszint felett. Szállás Puno-ban.

7. nap: Titicaca tó-Úszó szigetek( Uros és Taquile )
A legenda szerint, a Titicaca tó vízéből emelkedtek ki az Inka császárság titokzatos alapítói, Manco Cápac és Mama Ocllo. A tavat ezernyi, más és más sajátossággal bíró úszó sziget ékesíti. Lakói-az uros indiánok-egy majdnem letűnt kultúra leszármazottai, kik a mai napig nádból készített  kunyhókban, csónakokban élnek és halásznak. Taquile szigetéről nemcsak, hogy gyönyörű kilátás nyílik a tóra, de az őslakosok, szemet gyönyörködtető kézműves munkáikkal is elkápráztatják a látogatót. Itt készítik a régió egyik tipikus hangszerét a sicure-t is.

8. nap: Puno-Cuzco
Punoból Cuzco-ba utazunk, az inka birodalom hajdani vallási és politikai központjába. Megtekintjük Pukara-ban a múzeumot, a Raqci és Viracocha templom maradványait. Ebéd után továbbutazás Andahauaylillas falujába. Az aprócska kápolnát melynek freskóját akár Michelangelo is festhette volna az Andok Siktusi kápolnájaként is emlegetik. A Jezsuiták által a XVI.században épített templom a perui gyarmati építészet egyik legszebb példája. Szállás Cuzco-ban.

9. nap: Cuzco
Városnézés Cuzco-ban, az egykori inka birodalom fővárosában. A város neve kecsuán nyelven azt jelenti:” a világ közepe” .  Inca falak, színpompás ruhák, palotákra épült templomok, az Andok magasságaiban elveszett citadellák, legendás utak - a dicsőséges múlt összes szépsége fogadja az ide látogatót. Az inka emlékek mellett számos épület a gyarmati időket idézi mint a Korikancha-ra ( Nap Templomára ) épült Szt Domonkos kolostor, Katedrális és a Compania de Jesus templom. A városnézést folytatjuk Qenqo, Tambomachay romjaival és a Sacsayhuaman erőd maradványainak megtekintésével. A gránit kövekből vájt erőd kiváló példája az inka hadi építészetnek melyet a dzsungelből érkező fosztogató törzsek ellen emeltek.

10. nap: Cuzco-Szent Völgy
A mai napon felfedezzük az inkák Szent Völgyét. Fenséges hegycsúcsok, zöldellő teraszok, buja esőerdő. Pisac indián piacán gyönyörű kézműves munkák vásárolhatók. Ebéd után Ollantaytambo-ban megtudjuk Ollanta törzsfőnök legendáját az inka hercegnővel. Szállás a Völgyben.

11. nap: Szent Völgy-Macchu Pichu-Cuzco
Ollantaytambo vasút állomásáról indul a vonatunk Aguas Calientes-be,majd busszal folytatván utunkat megérkezünk az Inkák Szent Fellegvárába Machu Picchu-ba.A varázslatos csend és a kilátás melyet eddig csak fényképekről ismerhettünk most elénk tárul.. Vannak akik úgy tartják,hogy itt az Urubamba folyó felett a felhőkbe burkolódzó erdős hegycsúcsok közepén csak a kiválasztottak élhettek.Az ősi inka város romjai közt sétálva átélhetjük a hely egészen különleges szellemiségét  majd új energiákkal feltöltődve visszatérünk Cuzco-ba, szállás.

12. nap: Cuzco-Lima
Búcsút veszünk ettől a varázslatos országtól, majd hazautazás Lima-n keresztül menetrend szerint.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrendszerint.