Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
A színpompás Rajasthan
India-Nepál
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Körutazások > India - Arany Háromszög

India - Arany háromszög

259.900 Ft-tól/fő

1. nap Budapest-Delhi
Elutazás Budapestről menetrend szerint.

2. nap Delhi
Érkezés Delhibe, transzfer a szállodába. Városnézés. Legelőször Ó-Delhi történelmi nevezetességeivel ismerkedhetnek meg. Látogatás az Akshardam templomban. Ezt követően látogatás a Shah Jehan mogul uralkodó által építtetett Vörös Erődnél. Ezután a Jama Masjid Mecset megtekintése következik. A Qutab a következő látnivaló, mely a Világörökség része. Ezután megtekintjük Hamayun császár síremlékét, amelyet özvegye építetett a tiszteletére, sokak szerint a Taj Mahal mintájára.

3. nap: Delhi - Mathura - Agra
Reggeli után utazás Agra-ba. Útközben megálló a hinduk egyik jelentős zarándokhelyen, Mathurán. Ez a város egyike india 7 szent  városában, ahol Krisna isten született. Számos gyönyörű templomot tekinthetünk itt meg. Érkezés Agra-ba, transzfer a szállodába, majd szabadidő vagy pihenés, majd vacsora. 

4. nap: Agra
Városnézésünket a világhírű Taj Mahal megtekintésével kezdjük. Az épületegyüttest Shah Jahan emeltette szeretett feleségének Mumtaz Mahalnak a tiszteletére. Ma a Világörökség része és a világ 7 csodájának egyike, mely a szerelemnek állított leghíresebb emlékmű.  Ezután a csodálatos, vörös homokkőből emelt Agra Erődöt tekintjük meg. Itt található a híres „luxus” börtön ahova zsarnok, hataloméhes fia Shah Jahan-t bezáratta. A korábbi uralkodó annyi „engedményt” kaphatott, hogy szobája ablaka éppen a Taj Mahalra néz, így egésznap nézhette szeretett felesége nyughelyét. Az erődön belül számos palota és mecset található. Napunk utolsó megállója Sikandra-ban lesz, ahol tiszteletünket tesszük a Nagy Akbar mogul uralkodó hatalmas nyughelyénél. Este visszautazás Agraba.

5. nap Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur
Reggeli után utazás Jaipur-ba, útközben városnézés az Agra és Jaipur között fekvő Fatehpur Sikri lenyűgöző városában. A város és a Királyi Palota meglepő épségben maradt az utókorra. Utcáit és épületeit bejárva igazi szellem-városban érezhetjük magunkat. Továbbutazás Jaipur városába, szálláshely elfoglalása.

6. nap: Jaipur
Városnézés Jaipur városában, mely leginkább rózsaszín városnegyedéről híres. Napunkat a csodálatos Amber Fort (Borostyán erőd) megtekintésével kezdjük, ahova elefántháton jutunk fel. A város további látnivalói és műemlékei közül kiemelkedik a Jantar Mantar csillagvizsgáló, a City Palace Palota és a  Hawa Mahal (Szelek Palotája), melynek ravaszul zárt, mégis nyitott falai mögül az udvarhölgyek figyelték a város életét.

7. nap: Jaipur - Delhi
Reggeli után utazás Delhi-be. Látogatás a legkedveltebb hindu templomban, a Bahai Templomba, vagy más néven  Lotus Templomba. A templom megtekintése után szabadidő és vásárlási lehetőésg egy bevásárlóközpontban. Vacsora majd transzfer a repülőtérre.

8. nap: Delhi - Budapest
Hazautazás menetrend szerint.