Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
A színpompás Rajasthan
India-Nepál
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Körutazások > USA Nyugati Part csodái I.

USA Nyugati part csodái I.

364.900 Ft-tól/fő

1. nap: Los Angeles
A csoport a repülőtéren találkozik a magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Este szabad program (vacsora saját szervezésben).

2. nap: Los Angeles
Reggeli, majd ezt követően délelőtt városnézés az exkluzív Santa Monicaban és Beverly Hillsben. Hollywood felfedezése során sétát teszünk a híres Hollywood Boulevardon, ahol a Grauman’s Kínai Színházában találhatók a sztárokat ábrázoló kézzelfestett szobrok. A belvárost követően látogatást teszünk az üzleti és a mexikói negyedben is. Ebéd saját szervezésben. Délután szabad program. Szabadon választható program: transzfer a hollywoodi Universal Studiohoz, a világ legnagyobb filmstúdiójához. A látogatók a program során először a stúdió belső járműveivel a leghíresebb mozifilmek (Világok háborúja, Jurassic Park)  és TV sorozatok (Született feleségek) díszletei közé barangolnak, majd egy előadást láthatnak a filmkészítés legnagyobb pillanatairól és a speciális effektek titkairól. Később szabad program a stúdió területén.
Vacsora. Transzfer a hotelhez.

3. nap: Los Angeles - Joshua - Laughlin
Reggeli után indulás Palm Springsbe, majd továbbutazás a csodálatos Joshua Tree Nemzeti Parkba. A park kétféle típusú sivatagot foglal magába, a szárazabb Colorado sivatagot és a hűvősebb, nedvesebb Mojave sivatagot. A keleti, sivatagosabb részen főképpen bokrok és kaktuszok találhatók. A park dél-nyugati részén fut végig a Little San Bernardino hegy, mely magasabb, nedvesebb klímájával különleges élőhelyet teremt a Mojave sivatagban a Joshua fának, ahonnan a park a nevét kapta. A park nemcsak flórájában, hanem fauájában is különleges – közel 240 különböző madáfajt figyelhető meg. Ebéd saját szervezésben. A program végeztében továbbutazás Laughlin városába. Vacsora.

4. nap: Laughlin - Grand Canyon
Reggeli után indulás a híres Grand Canyonhoz, mely az út egyik legmeghatározóbb élménye az utazók számára. Ebéd saját szervezésben. Ebéd után séta a kanyonban, mely különleges formáival és színjátékaival a világ egyik legszebb csodája. A Grand Canyon évmilliók alatt képződött a Colorado folyó eróziójának köszönhetően, mely napjainkban a kanyon tetejétől 1 mérfölddel lejjebb folyik. Szabadon választható program: helicopter túra a kanyon felett.
Vacsora és szállás a park területén.

5. nap: Grand Canyon - Monument Valley - Moab
A nap során látogatást teszünk Monument Valley hegyeihez, ahol számos western-filmet forgattak az elmúlt évtizedekben. A 25 mérföld hosszú és 16 mérföld széles sivatagból emelkednek ki a jellegzetesen vöröslő tanúhegyek. Ebéd saját szervezésben. Szabadon választható program: dzsip túra Navajo indiánokkal, bbq ebéd a törzs specialitásaival. Délután megállunk a Dead Horse Point-nál, ahol a Colorado folyó különlege patkóalakban folyik tovább a kanyonban. Vacsora és szállás Moab-ban.

6. nap : Moab - Arches - Bryce
Reggel látogatást teszünk az Arches Nemzeti Parkba (Utah állam), ahol az idő során vörös homokkövek különleges formákká alakultak. Ebéd saját szervezésben. Délután továbbutazás Bryce-ba a Dixie National Forest-hez. Vacsora és szállás Bryce-ban.

7. nap: Bryce - St George - Las Vegas
A délelőtt során látogatást teszünk a Bryce Canyonba, mely Utah állam egyik legszebb része. A kanyont a 19. században a mormonok fedezték fel, nevét is arról a telepesről kapta, aki itt telepedett le. A park főbb látványossága a sok ezer, rózsaszínes sziklaoszlop. Továbbutazás a mormonok által alapított St George városba, rövid pihenő a mormon látogató központnál és templomnál. Ebéd saját szervezésben. A délutáni utazas során rövid látogatást teszünk a Valley of Fire-nél, ami Nevada első nemzeti parkja és különleges sziklái, formái miatt sok western-filmet forgattak itt. Büfévacsora és szállás Las Vegasban.
 
8. nap: Las Vegas - Death Valley - Bakersfield
Ezen a napon Pahrump és Shoshone felé átszeljük Nevada sivatagját. California államba belépve látogatást teszünk a híres Death Valley-be. Az első cowboy, aki idemerészkedett (és túlélte), így írta le a területet: “nincs patak, aminek vizét ihatod, nincs fa, amire felakaszthatod magad”. Közösen felfedezzük Badwater Point-ot, Furnace Creek-et, mely a völgy legmélyebb pontja és Stovepipe homokdűnéit. Ebéd saját szervezésben. Délután látogatást teszünk a Borax Múzeumban, mely a Death Valley borax bányászatának történetét mutatja be. Továbbutazás Bakersfieldbe, vacsora és szállás a városban.

9. nap: Bakersfield - Yosemite - Modesto
Reggeli, majd továbbutazás a csodálatos Yosemite Nemzeti Parkba. A park híres friss hegyi levegőjéről, pinea erdőjéről és lélegzetellállító vízeséseiről. Megtekintjük a Half Dome-t, Yosemite Valley-t, Bridalveil Falls-t és a Yosemite Falls-t. Ebéd saját szervezésben. Továbbtazás a völgy középső része felé, vacsora és szállás Modesto térségében.

10. nap: San Francisco
Reggeli után városnézés San Franciscoban. A városnézés során látogatást teszünk az üzleti negyedben, Union Square-n, a Chinatown-ba, a világszerte ismert Golden Gate hídnál és Sausalitoban is. Ebéd saját szervezésben. Délután szabadprogram. Vacsora és szállás San Franciscoban.

11. nap: San Francisco – hazautazás
Reggeli után találkozó a hotel előtt, transzfer kísérővel a repülőtérre.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrend szerint.

A program ára nem tartalmazza a repülőjegyet!