Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
A színpompás Rajasthan
India-Nepál
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Körutazások > Vietnám-Laosz-Kambodzsa

Vietnám-Laosz-Kambodzsa

699.900 Ft-tól/fő

1. nap: Elutazás
Elutazás Budapestről menetrend szerint, átszállásokkal. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Hanoi - Luang Phrabang
Érkezés Hanoiba, majd egy csatlakozó járattal továbbutazás Luang Prabang-ba. Érkezés után transzfer, majd bejelentkezés a szállodába. A nap fennmaradó részében szabadidő.

3. nap: Luang Phrabang
Egész napos városnézés a Világörökség részét képző városban. Napunk során megtekintjük a Királyi Palotát, amely ma a Nemzeti Múzeum, Vat Xieng Thong főtemplomot, amely az ország és mondhatni, hogy a világ egyik legszebb építészeti remekműve, Vat Senne a város első kolostorát, amelynek különlegessége a sárga és piros cserepekkel kirakott teteje, valamint a Vat May szentélyt, amely a 18. század végén épült különleges építmény. Napunk a Phousi hegyen fejeződik be, ahonnan élvezhetjük a csodálatos naplementét. Hegyről lefele ment rövid megállót tartunk a hangulatos H’mong éjszakai piacon.

4. nap: Luang Phrabang - Pak Ou barlang
Reggeli után a kikötő felé vesszük az irányt, ahol egy csodás tradicionális hajóra szállva utazunk a Mekong folyón. A Mekong folyó hosszú utat jár be, mielőtt végül a Kínai-tengerbe ömlik. Átfolyik hat országon, határokat képez országok között. De mindezen túl szépséges látványt nyújt. Mai első megállónk a folyó partján található szent barlang, a Pak Ou, melyben több száz, különböző méretű Buddha szobor rejlik. Ebéd után visszautazás Luang Phrabang-ba, délután szabadidő.

5. nap: Luang Phrabang – Siem Reap – Angkor komplexum
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába. Érkezés és üdvözlés után transzfer a városba, majd megkezdjük Angor, az ősi királyi városok felfedezését. Első megállónk Banteay Srei, amely a világ egyik legimpozánsabb Kher időkből származó remekműve. Megtekintjük a rózsaszín homokkőből épült Shiva Isten 10. századi templomát, melyet a „Nők Fellegvárának” is neveznek. Gyönyörködhetünk az istennőt ábrázoló szobrokban, illetve a dzsungel által benőtt Ta Prohm templom és a Srah Srang tó szépséges látványában. Élvezhetjük a különleges atmoszférát, ami átjárja ezt a szent helyet. Visszautazás Siem Reap-ba az esti órákban.

6. nap: Siem Reap – Kompog Khleang – Angkor Thom
Reggeli után a Siem Reap-tól 40 km-re található Kompog Khleang falucskába utazunk. Ez a helyi falucska mentes a turizmus „káros” hatásaitól, itt még eredeti, természetes állapotában vannak házak. Lélegzetelállító látványt nyújtanak az úszónövények, a rizsföldek, és a csodás víz látványa. Átsétálunk a falucskán, ahol helyiekkel találkozhatunk és egy olyan családdal is, akik krokodilokat nevelnek. A különleges élmény után hajóra szállunk és a szépséges csatornákon át elhajózunk egy hatalmas tóhoz, ahol a vietnámi emberek letelepednek, amikor az esős szezon miatt el kell hagyni otthonaikat. Hajókirándulásunk után visszatérünk a faluba, ahol a helyiek látnak vendégül minket egy picnic ebéddel. Délután látogatást teszünk Angkor Thomba ahova a Déli Kapun keresztül lépünk be. Lenyűgöző, pompás szentélyek és palotákat nézünk meg. A leghíresebb a 12-13. században épült Bayon, melyet a Buddhizmusnak szenteltek. 54 hatalmas, tornyában Avolokitesvara (négykarú alak, a szeretet és együttérzés bodhiszattvája) 216 mosolygó arca látható. Következő látnivalónk a hatalmas Elefántos terasz, majd a Leprás Király Terasza.

7. nap: Siem Reap – Angkor Wat – Saigon
Reggeli után a Világörökség listáján lévő, bámulatos Angkor Wat-ba látogatunk, amely a legjelentősebb templom együttes Angkorban. II. Szurjavarman király uralkodása alatt épült Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma. Angkor Wat a khmer kultúra, művészetek aranykorának minden kincsében bővelkedik. Ma is működő vallási központ, mely fontos szerepet tölt be mind a hinduk, mind a buddhisták körében. A templom, melyet a 12. században építettek Vishnu főisten tiszteletére, Kambodzsa jelképévé vált – megjelentik a nemzeti zászlón és címeren és ez az ország fő turistalátványossága. Az itt található kőbevésett írásokban és építészeti remekművekbe gyönyörködhetünk, amely a világ egyik legelképesztőbb emberi alkotása. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás Saigonba, Vietnám egykori fővárosába. Városnézés: Notre Dame katedrális, városháza, kínai negyed (Cho Lon). Este a szállás elfoglalása.

8. nap: Saigon – Mekong Delta – Hoi An
Reggeli után a Mekong Deltához kirándulunk. Ben Tre városában hajóra szállva fedezzük fel a várossal azonos nevű folyó mentén lévő falvakat. Megállóink során megismerkedhetünk a helyi lakosok életével. Ebédünket egy helyi házban fogjuk elfogyasztani. Délután a szövevényes kis csatornákat járjuk be, majd visszautazunk Saigonba. Transzfer a repülőtérre, elutazás Da Nang-ba, onnan továbbutazás Hoi An-ba.

9. nap: Hoi An
Reggeli után biciklivel fedezzük fel a Hoi An vidéki, érintetlen részét. Elbiciklizünk egy, a Rea Que lagúnában fekvő, mezőgazdasággal foglalkozó kis falucskába (5 km – kb. 15 perc). Tra Que falu az itt termő különleges fűszernövényekről híres (menta, bazsalikom) az itt termő fűszernövényeknek a leveli kisebbek az átlagosnál, de sokkal intenzívebb az aromájuk. Megnézhetjük vagy ki is próbálhatjuk a helyiek mindennapos munkáját, majd rögtönzött főzőlecke következik, mely során megtanulhatjuk néhány helyi specialitás elkészítését is. Délután városnézés a Világörökség részét képző Hoi An városban, ahol szinte érintetlenül megmaradtak az ókori utcák és házak. Megnézzük a híres fedett japán hidat, a Phung Hung pagodát és néhány hajdani kereskedőházat is. Szállás Hoi An-ban.

10. nap: Hoi An – Hue
Reggeli után utazás Hue városába. Útközben fotószünet a Hai Van hágónál, ahonnan élvezhetjük a lenyűgöző panorámát. Ebéd után érkezés Hue-ba. Megnézzük a csodás királyi fellegvárat.

11. nap: Hue
Reggeli után hajóra szállunk és felfedezzük a Parfüm folyót, illetve megnézzük a folyó partján álló Thien Mu vagy Teknősbéka pagodát, melyet az ország egyik leghíresebb épületeként tartanak számon. Látogatás egy helyi faluban, illetve egy csodás díszkertben is. Ebéd után következő megállónk a Tu Duc mauzóleum, illetve a Tu Hieu pagoda, ahol, ha szerencsénk van, részesei lehetünk egy vallási szertartásnak is.

12. nap: Hue – Hanoi
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Hanoi-ba, Vietnám fővárosába. Ebéd egy helyi étteremben. Este egy hagyományos vízi bábelőadás megtekintése.

13. nap: Hanoi – Ha Long
Reggeli után látogatás a Ho Chi Minh mauzóleumban, majd az Egylábú Pagodát tekintjük meg. Ebéd után Ha Long felé indulunk, ahol hajóra szállva felfedezhetjük a Világörökség részét képző „Leszálló Sárkány” öblöt. Ebben a különleges öbölben több mint 3000 sziklaszirt emelkedik ki a vízből. Hajónk fedélzetéről egészen közelről csodálhatjuk meg ezeket a nem mindennapi természeti képződményeket. Este finom, friss halvacsorát fogyaszthatunk el. Éjszaka a hajón.

14. nap: Ha Long – Hanoi
Azok akik, korán kelnek megcsodálhatják a gyönyörű napfelkeltét a Ha Long öbölben, amely egyik fénypontja lehet, az amúgy is élmény dús utazásnak. Reggeli a hajón, majd egy rövid hajókázás után dél körül lépünk újra szárazföldre. Útban Hanoi felé még megcsodálhatjuk az útba eső nyüzsgő falucskákat és az ott lakók mindennapjait. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás menetrend szerint.

15. nap: Hazautazás
Érkezés Budapestre menetrend szerint.