Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
A színpompás Rajasthan
India-Nepál
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Körutazások > Szivárvány ország Dél-Afrika és Viktória Vízesés

Szivárvány ország Dél-Afrika és Viktória Vízesés

569.900 Ft-tól/fő

1.nap: Budapest-Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal.

2.nap: Fokváros
Érkezés Fokvárosba,transzfer a szállodába. Délután ismerkedés  a világ egyik legszebb városával. Fokvárost Rio de Janeiro után a világ második legszebb fekvésű településeként emlegetik. A város „védjegye” az 1087 méter magas Tábla-hegy, mely a Világörökség része. Tetejéről megcsodálhatjuk a gyönyörű kilátást a városra,az Atlanti óceánra és a Robben szigetre (Itt raboskodott Nelson Mandela) majd a vár, aMaláj negyed és a városközpont megtekintése következik. Szállás.

3.nap Fok-félsziget
Reggeli után az Atlanti óceán partja mentén utazva elérünk Camps Bay-ig, ahol megnézzük a „ 12 Apostolt „ majd hajókirándulás a Fóka szigethez. Látogatás a Kirstenbosch Botanikus Kertben, ahol csodálatos környezetben több mint 9000 fajta növény található. A Jóreménység Fok Természetvédelmi Területen található a Cape Point, ahol az Indiai és Atlanti óceán egyesül. Boulders-nél afrikai pingvineket láthatunk, majd Simons Town, Fish Hoek és Muizenberg érintésével visszatérünk Fokvárosba.

4.nap: Fokváros-Borvidék-Oudtshoorn
Utazás a borvidékre. Séta Stellenboschban, az ország második legöregebb kisvárosában, melynek főterét fokföldi holland stílusban épült házak veszik körül. Ezután borkóstolással egybekötött látogatás egy helyi farmon, majd folytatjuk utunkat a strucctenyészetéről híres Oudsthoornba. A struccfarmon  a bátrabbak fel is ülhetnek egy példányra, a helyi zsokék pedig bemutatják lovagló tudományukat. Szállás a környéken.

5.nap: George-Durban
Repülés a napfény fővárosába Durban-be, mely a Dél-Afrikai köztársaság harmadik legnagyobb városa. A kifinomult kozmopolita városban-ahol a kelet találkozik a nyugattal-működik Afrika legforgalmasabb kikötője. Érkezés után panorámás városnézés, majd rövid szabadidő a tengerparton. Transzfer a szállásra mely a vibráló Umhlanga részen található, ahol számos szórakozási és vásárlási lehetőség van.

6.nap:Durban-St. Lucia
Utazás a Kwa-Zulu Natal királyságon keresztül,ahol az ősi hagyományok és modern kultúrák teljes harmóniában férnek meg egymás mellett. Látogatás egy zulu faluban, ahol megismerkedhetünk a törzs életével. Az iSimangaliso Wetland Park, mely egy szubtrópusi paradicsom, a keleti part mentén St Lucia-tól(világörökség része) egészen a mozambiki határig nyúlik. A kétórás  hajótúra során kiváló  lehetőség nyílik az itt élő vizilovak, krokodilok és a gazdag madárvilág megfigyelésére.

7.nap: Swaziland-Kruger Nemzeti Park
A barátságos lakóiról és a szép völgyeiről,hegyeiről jól ismert Swaziföldön utazunk keresztül a Kruger Nemzeti Parkba mely a legnagyobb dél-afrikai természetvédelmi terület. A parkot  Paul Kruger alapította 1898-ban, Dél-Afrikában ebben a parkban található a legtöbb fajta állat. Útközben megálló a Ngwenya üveggyárban. Szállás a Kruger Parkban.

8.nap: Kruger Nemzeti Park
Egésznapos vadles a világhírű Kruger Nemzeti Parkban.  Minden képzeletet felülmúl egy szafari a Kruger-ben. Nemcsak a gazdag és változatos élő-és madárvilág gyönyörködtető, de magával ragadó a folyamatosan változó ősi afrikai táj szépsége is. Képzett és tapasztalt idegenvezetők garantálják az életre szóló élményt mely során  a „nagy ötöt” is láthatjuk. Szállás a park területén.

9.nap: Kruger-Blyde River Kanyon-Johannesburg
A Panoráma úton utazunk Johannesburg felé. Megálló Graskop-ban, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Afrika egyik természeti csodájára a Blyde River Kanyon-ra , majd a dicsőséges „Isten ablakán” keresztül gyönyörködhetünk  a hegyekben és a termékeny síkságokban. Panorámás városnézés Pretoriában, majd Johannesburgban,a Dél-Afrikai Köztársaság  legnagyobb területű és legnépesebb városában elfoglaljuk szállásunkat.

10.nap: Johannesburg- iktória  vízesés
Hazautazás vagy továbbutazás a Viktória vízeséshez. Érkezés után transzfer a szállodába.

11.nap: Viktória vízesés
Délelőtt vezetett túra a világ hét természeti csodái között számon tartott Viktória vízeséshez (Mosi-oa-Tunya) mely két ország: Zambia és Zimbabwe határán található. Helyi elnevezése a makolokóktól származik: Mosi-oa-Tunya jelentése „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki. A Viktória vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, közvetlen környékét mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította, és 1989-ben az UNESCO-Világörökség részeként nemzetközi védelemben is részesül.Késő délután fakultatív sétahajózás a Zambezin, mely Afrika negyedik leghosszabb folyója és a legnagyobb, ami az afrikai kontinensről az Indiai óceánba ömlik. A naplemente hajótúra során finom snackek-et élvezhetnek a hajó fedélzetén.

12. Viktória vízesés-Johannesburg
Délelőtt szabadidő majd transzfer a reptérre. Hazautazás Johannesburgon keresztül.

13.nap: Johannesburg-Budapest
Érkezés Budapestre menetrend szerint.