Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Dél Európa
Észak Európa
Kelet Európa
Közép Európa
Nagy Britannia & Írország
Anglia
Írország
Skócia
Nyugat Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Európa > Nagy Britannia & Írország > Írország

Írország


Failte go Eireann: Isten hozott Írországban!

Hogy mi is Írország? Az emberek és a történelmük, a falvak, a hegyek, az erdők, a folyók és a tenger, a tavak és a források, a számtalan pub és store, a kicsi és nagy kőházak. Írország: a múlt és a jelen, valamint a politika, amely elválasztja egymástól a sziget északi és déli területeit.
A természet szerelemseinek már réges-rég kedves úticélja Írország. A távoli öblök csendjét és nyugalmát csupán madárzaj töri meg, és a tenger morajlása hallatszik, mint valami halk muszika. A kis falvak egyszerű bája, a partok meredek sziklái sokakat vonzanak. S nem nehéz ismeretséget kötni a helybéliekkel, hiszen az írek egyaránt hajlamosak a vidámságra és a búslakodásra, szívesen mesélnek történeteket, s nem okoz problémát nekik, hogy egy idegennel beszédbe elegyedjenek.
Az ország nyelve az angol, de emelette számos nyelvjárás is létezik. Az ír városok - világviszonylatban - inkább szerénynek mondhatók, legalábbis ami a lakosok számát illeti, mindenképpen. Dublin, az ország fővárosa 600 ezer lakost számlát. Az ország második legnagyobb városa Cork, a harmadik Limerick. A városok - akárcsak a falvak - egyedi jellegzetességekkel és bájjal rendelkeznek. Ezek közül legfontosabbak a személyiségek, és csak azután következnek az építészet szép alkotási. Ahhoz pedig, hogy ezeket a személyiségeket megismerjük, semmi mást nem kell tennünk, mint sétára indulni, körülnézni, megtapasztalni, hogy mi zajlik az utcákon, ki kivel találkozik, hol és mikor árulják az utcai árusok az újságokat, és melyiket.
Az enyhe és nedves éghajlat következtében az ír táj összetéveszthetetlen egyedi jellemvonásokkal rendelkezik. A szűk utak jobb és bal oldala bővelkedik az ír zöldben. Juharfák, fenyők és évtizedes faóriások árnyékában azálea és rododendron virágzik, mindenütt páfrány és zöld gyep tenyészik, az utakat fuksziaösvény kiséri.
Az írországi szabadság sok esetben sportos elfoglaltáságot jelent, ami nem is csoda, hiszen az írek kedvelt időtöltése a golf és a pitch and putt, a golf kistestvére. Több mint 300 golfklubot tartanak nyilván, és az írek büszkén emlegetik, hogy a zöld szigeten bárhol támad kedve valakinek egy kis játékra, 30 kilométeres körzetben bizonyosan talál egy pályát, klubot. A sziget belső területén lévő pályák területén lévő pályák parkszerű kialakításukkal nyűgözik le a játékosokat, a part mentiek pedig pazar kilátással is szolgálnak.
Írország nyugati partja vonzza a legtöbb látógatót. Délen a Ring of Kerry, a lélegzetelállító tengerparti út nyűgözi le az embert. A nyugati part komornak tűnik gránit- és kvarchegyeivel, szikláival. Keleten dűnés partok húzodnak és fennsíkok. Az északnyugati vidék egyik jellegzetessége pedig, hogy errefelé a gael nyelv használata még mindig igen elterjedt; fellápok és természetvédelmi területek találhatók a még érintetlen hegyvidéken.

Aki Írországba utazik, nemcsak egy országot ismer meg, hanem az idő fogalmát is át kell hogy értékelje. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy aki nyugalmasan kíván utazni, annak időt kell adnia magának, hogy az élményeket megélhesse!
Killarney Park Hotel*****

Árak lekérésre

A Killarney Park Hotel a festői Killerney-ben található exkluzív ötcsillagos szálloda. A világszerte, lélegzetelállító környezetéről és vendégszeretetéről elhíresült szálloda alapvetően luxust és a kiszolgálás legmagasabb szintjét ajánlja vendégeinek.  A szálloda 1992-es megnyitása óta, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten Írország legjobb szállodái közé nőtte ki magát. Nagyszerűsége elismerése képen a 2005/2006 év legjobb szállodájaként lett megválasztva. A Killarney város központjában található első osztályú létesítmény saját erdős területtel rendelkezik, 68 tágas vendégszobával és teljeskörű Spa szolgáltatással várja vendégeit. Az ide látogatók felfedezhetik Kerry világhírű golfpályáit, majd elfogyaszthatnak egy kellemes ír kávét a szálloda szalonjában. A Killarney Park Hotel egy természetes választás, ha Írország ezen egyedi természeti szépségekkel megáldott részét szeretnénk felfedezni.  

Vendéglátás
A többszörös díjnyertes Park étterem Kerry legkíválóbb éttermei közé tartozik, a hagyományos ír konyhára specializálódva megfűszerezve azt egy kis modern „csavarral”. Az étterem mind a helyiek, mind a vendégek körében igen népszerű. Odan Lucey főséf és csapata a legfrissebb helyi alapanyagokat használja fel a változatos, fényűző menü kialakításhoz, melyhez saját boros pincéjük legjobb borait ajánlják. Az étterem zongoristája olyan remek hangulatot teremt zenéjével, mely egyben visszatükrözi a konyha klasszikusságát és kreativitását.
A szálloda Kerti Bárja kevésbé formális környezetben kínálja remek ételeit a hagyományos fish & chips-től a Park Klub szendvicsig, mindezt, a  remek ír hangulattal körítve. Az éttermeken kívül 24 órás szobaszerviz is a vendégek rendelkezésére áll.

Szolgáltatások
Spa – 8 kezelő szoba, pihenő szoba, hydroterápis suit, siute párok részére, Kezelések széles választéka -, egészség és fitness klub, 20 méteres fűtött úszómedence, szauna, jakuzzi, élményfürdő, merülő medence, kültéri jakuzzi, lovaglás, hegyi túrák, tavai és tengeri horgászat,  quadozás, biciklizés, telefon-konferencia lehetőség, tárgyaló termek, WIFI a tárgyalókban és a közös helyiségekben

Szobák és lakosztályok
Összesen 68 kifinomult stílussal berendezett szoba és lakosztály.  Minden szoba jól felszerelt, minden igényt kielégítő

Deluxe szoba: a szobákat úgy alakították ki, hogy a vendégek teljes luxusban pihenhessenek. Puha és nagy párnák, ropogós ágynemű, puha ír gyapjútakarók biztosítják a teljes kényelmet. A szobák a hotel kertjére, a hegyekre vagy Killarney óvárosára néznek.

Lakosztályok (suite): A Killarney szálloda lakosztályi a kényelem mennyországában köszönti vendégeit. Kandalló a tágas társalgóban, ízléses berendezés és fantasztikus kiegészítők teszi teljessé a lakosztály adta élmény érzését.


 Asford Castle Hotel*****

Árak lekérésre

A 13. Századbeli Ashford kastélyszálló Írország nyugati felén, a Loungh Corrib északi partja mentén, a középkori hangulatot idéző Galway városától mindössze félórányira fekszik gyönyörű kertek és erdők hektárjai közepette. A szálloda tökéletes választás nászútnak, esküvő megrendezésére vagy egy pihentető wellness kúra helyszínéül egyaránt. Az épület egykoron a Guiness család vidéki birtoka volt, amelyet 1939-ben alakítottak át luxusszállodává. A kastély nagyterme pazar antik bútorokkal berendezett és a festészet remekműveivel díszített. A kastély gyönyörű kertje, a part menti lélegzetelállító gyalogutak különleges elemei a szállodának, melyeket az 1800-as években a kastély egykori tulajdonosai, a Guiness csalás tagjai, Lord és Lady Ardilaun építetett. Szerelmükre emlékeztet az az obeliszk, melyet Lady Ardilaum állítatott férje halálakor és amelyen a következő írás olvasható: Semmi nem marad nekem tovább, bármi, ami marad, nem jelent semmit. Az Ashford Castle Hotel-ben mindegy, hogy tél, tavasz, nyár vagy ősz van, itt mindig romantikára és luxusra lelnek a világ minden részéről idelátogató vendégek.

Vendéglátás
A George V étterem a szálloda formális, elegáns étterme. A vendégek megtapasztalhatják a legjobb klasszikus, ugyanakkor modern hangsúllyal bíró, ételeket. Az ízletes, étvágygerjesztő fogásokat a  legjobb helyi alapanyagokból és sok féle idényjellegű termék felhasználásával készítik el. Az étterem díjnyertes borlapja a világ legjobb borászatainak legjobbjait tartalmazza. A 17. században épült The Connaught Room egy egyedüli élményt kínál az igazi ínyencek számára. Itt Chef Matz és csapata naponta készíti el az öt vagy hét fogásból álló különleges Degustation Menu-t. A The Drawing Room-ban a vendégek egész nap válogathatnak az ír és a nemzetközi kedvencekből, természetesen beleértve a hagyományos délutáni teák széles választékát is. A Cullen’s at the Cottage a szálloda bisztró stílusú étterme, ahol a vendégek gyönyörű környezetben, kényelmesen fogyaszthatják el az étterem által ajánlott seafood különlegességeket.

Szolgáltatások
Modern egészségcenter és spa, 9 lyukas golfpálya, sólymász iskola, lovagló centrum, íjászat, agyaggalamb lövészet, horgászat, hajókázás, 350 acre kert, privát parkoló, konferencia terem, Dungeon bár, Prince of Wales koktél bár, helikopteres leszállópálya, privát kikötő, hidroplán leszállási lehetőség

Szobák és lakosztályok
Összesen 83 kifinomult stílussal berendezett szoba és lakosztály, pompás kilátással a tóra vagy a folyóra. Minden szoba egyedi, némelyikben még az eredeti berendezés is megtalálható. 


 The Merrion Dublin*****

Árak lekérésre

Dublin ünnepelt szállodája a The Merrion a város központjában, a parlamenttel szemben található. A szállodát három jellegzetes townhouse átalakításával hozták létre, gyűrűt alkotva így a két 18. századi stílusban kialakított kert köré. A szálloda tökéletes otthonként szolgál Írország kortárs művész alkotásainak.

Vendéglátás
A szállodában több remek étterem közük válogathatnak a vendégek. A The Cellar étterem a legjobb szezonális ír alapanyagok elkötelezettje. A Patrick Guilbaud étterem két Michelin csillaggal kitüntetett étterem, mely Írország legelismertebb éttermeinek egyike. A Cellar bár egy eredeti 18. századbeli boltívekkel teli pincében található. A No.23 koktél bár és a Drwaing Room is nyitva ebédre, könnyű snackeket és délutáni teát is elfogyaszthatnak az ide betérők. A remek éttermek és bárokon kívül a Merrion szálloda 24 órás szobaszervizzel is a vendégek kényelmét kívánja szolgálni  

Szolgáltatások
Tethra Spa (18 méteres úszómedence, edzőterem, gőzszoba, luxus, privát kezelőtermek), saját parkoló, hat konferencia terem és bálterem, concierge, két saját kert, személyre szabott hangposta, videó konferencia lehetőség

Szobák és lakosztályok
A szállodában a főépületben és kerti szárnyban helyezkednek el a különböző típusú vendégszobák.
Kerti Szárny:
Standard szoba: városi kilátással rendelkező, elegáns szoba. Nagyméretű fürdőszobája olasz márványból lett kialakítva.
ÁRA: 87.900,- Ft-tól/szoba/éj reggelivel

Szuperior szoba: a szobák a gyönyörű 18. századi stílusban kialakított kertre néznek.
ÁRA: 94.500, - Ft-tól/szoba/éj reggelivel

Garden Wing lakosztályok: városi kilátással rendelkező egy vagy két hálószobás lakosztályok, melyek tökéletes elhelyezést biztosítanak családok számára
ÁRA:
Egy szobás lakosztály 324.000, Ft-tól/lakosztály/éj reggelivel
Két szobás lakosztály 425.500,- Ft-tól/lakosztály/éj reggelivel

Főépület:
Deluxe King szoba: a főépület magasabb emeletein található, városi vagy kerti kilátással rendelkező a 18. századi Townhouse-ok stílusát idéző berendezéssel
ÁRA: 167.500,- Ft-tól/szoba/éj reggelivel

Junior Suite: A Deluxe szobákhoz hasonló, de azoknál tágasabb lakosztályok, melyekben külön társalgó és gardrób is található
ÁRA: 344.500,- Ft-tól/lakosztály/éj reggelivel

Merrion Suite: nagy alapterületű lakosztály, nappaliban 4 fős étkező asztal, dívány, fotelek, kandalló
ÁRA: 425.500,- Ft-tól/lakosztály /éj reggelivel