Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Dél Európa
Észak Európa
Kelet Európa
Közép Európa
Ausztria
Belgium
Brüsszel
Hollandia
Luxemburg
Németország
Svájc
Nagy Britannia & Írország
Nyugat Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Európa > Közép Európa > Belgium


A javarészt Flamandok lakta Belgiumról szinte mindenkinek a csodálatosan egyedi faliszőnyegek, a Brugge-i csipke, isteni belga csokoládékülönlegességek és sajtok, nyugodt táj, előzékeny emberek, finom habos sörök, no meg természetesen az Európai Unió és maga Európa fővárosa Brüsszel jut eszébe. Ez, az etnikailag és nyelvileg megosztott ország, hivatalos nevén Belga Királyság, Nyugat-Európában található. Szárazföldi szomszédjai északon Hollandia, keleten Németország, Luxemburg, délen Franciaország. Nyugati partjait az Északi-tenger hullámai mossák. Szomszédjait említve, már általános iskolás korban mindenki megtanulta, hogy Benelux államok, mégis mint Hollandiától és Luxemburgtól különálló országot említhetjük. Belgium képe mintha kissé halovány lenne. Ám ha Brabantról vagy Brüsszelről, Liége-ről vagy Flandriáról esik szó, nyomban eleven képek rajzanak előttünk: bonboniérekre emlékeztető piacterek, dús legelők kövér szarvasmarhákkal, vörös téglás tornyok, katonatemetők, rozsdás kapuzatú palotákban működő gyárak - afféle ipartörténeti múzeumok.
A többi, ami újonnan épült, akár Németországban is lehetne. Csak nem annyira divatos; itt nem hódolnak be azonnal az új irányzatoknak. Így aztán az Ardennek és az Északi-tenger partja között elterülő minden táj, a Charleroi szénvidéke és a Londonra emlékeztető
Antwerpen, amely világhírű kikötőjéről, gyémántcsiszoló negyedéről és a híres festőről, Rubensrol ismert, messzemenően megőrizte egyéni arculatát.