Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Dél Európa
Olaszország
Nagyvárosok
Vidéki luxus
Tóvidék
Hegyvidék
Tengerpart
Spa & Wellness
Ciprus
Görögország
Törökország
Horvátország
Spanyolország
Málta
Észak Európa
Kelet Európa
Közép Európa
Nagy Britannia & Írország
Nyugat Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Európa > Dél Európa > Olaszország


Úti célunk: Olaszország

Olaszország olyan, mint egy végtelenül sok fogásból álló, fantasztikus lakoma. Bármennyit merítsünk is a csodáiból,mindig úgy fogjuk érezni, hogy még az előételen sem vagyunk túl. Páratlanul változatos ország ez, az utazó attól a perctől fogva hogy lehagyja – feltétlenül vissza fog vágyni!

Itália történelme viszontagságos volt, az ország ennek köszönheti sokszínűségét. A művészet nagy városainak (citta d’arte) mind-mind önálló, összetéveszthetetlen arculatuk van. Róma a dicső birodalmi múlt emlékeit kínálja, Firenze és Velence a reneszánsz művészet áradatát zúdítja ránk. Itt is, ott is a művészet legragyogóbb igazgyöngyeire bukkanhatunk. Palermóban arab, normann és bizánci emlékek várnak, a pugliai Leccében viszont a barokk tobzódik…

De a városkapukon túl is érdemes körülnéznünk. az Alpok hófödte csúcsai, Szardínia türkizben pompázó barlangjai, pazar tengerpartja – a természet mindenfelé ezernyi csodát tartogat. Síelhetünk az előkelő társaság krémjével Cortinában, barangolhatunk toszkán Apuani-Alpokban, bejárhatjuk a Szicília szigetén túl a partjai előtt elterülő Lipari- és Egadi szigetvilágot, fölfedezhetjük a Ligúr tengerpart, s a Cinque Terre part menti falucskáit vagy siklóernyőzhetünk az umbria ai Piano Grande fölött.

Olaszország az ínyenceknek is válogatott finomságokat tartogat. A pasta minden városban más formájú, ízű, illatú – a mártások (a szúgók) választéka kimeríthetetlen. Északon bazsalikomos pestót kóstolhatunk, Piemontéban és Umbriában vadhúsos mártásokat, Szicíliában viszont arab ihletésű fűszerezés dukál a szósznak! És mindezt a világ legjobb boraival öblíthetjük le!

Az olaszok Il Belpaesenek, vagyis „szép országnak” becézik hazájukat és igazuk van!

Győződjünk meg róla a saját szemünkkel!